Monteringsline BRIX

Östrand & Hansen har konstruerat och tillverkat flera helautomatiska monteringsliner för produktionen av Litium-Ion batterimoduler till Micropower i Växjö.

Vilka processer ingår?

Grunden i lösningen är en palettbana från Bosch Rexroth. Paletterna har vi konfigurerat så att de både är fixtur och materialbärare. Förädlingen utförs i 16 stationer runt banan

* Vision-kontroll

* Identifiering via RFID

* Cellplock direkt ur leverantörens kartonger.

* Montering av celler, kretskort, polskydd mm.

* Ultraljudsvetsning

* Bondning av celler

* Silikonapplicering med Scara-robot från Mitsubishi

* Automatisk skruvning inkl. momentövervakning.

* Testning

* Lasermärkning

* Packning i slutemballage med kollaborativ robot från Universal Robots.

Hur stor är variantfloran?
Det går att köra tre storlekar av produkterna i banorna. Därutöver finns en flora av produktvarianter med olika polvändning, märkning etc. Allting styrs via receptstyrning, och anläggningen kan köras som ett enstycksflöde utan omställningstid, dvs. man kan köra helt olika varianter från palett till palett om man vill.

KUND: Micropower Group

BRANSCH: Energilagring och laddning

BRIX modulsystem

Detaljbild från line

BRIX-system med moduler i tråg, styrenhet och laddare

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.

Smarta lösningar för effektiv produktion

Sedan en tid tillbaka har Östrand & Hansen och Hjo-Verktyg samma ägare. Därigenom möter du som kund numera två leverantörer med ett bredare marknadserbjudande, mer kapacitet och totalt sett en större kompetens. Välkommen till oss för att diskutera lösningar för kantpressning, saxskär, alla typer av pressverktyg samt automationslösningar för industrin eller kanske kombinationer av allt detta.

 

Klicka på respektive företags logga för att komma vidare!