Högkvalitativa pressverktyg för plåtbearbetning

Plåtbearbetning med rätt anpassade pressverktyg är en viktig del för att nå bästa produktivitet och lönsamhet. Dessutom säkerställer rätt pressverktyg en produktion av produkter med hög precision och kvalitet. Allt är avgörande för att uppnå konkurrensfördelar på marknaden.

Är du verksam inom den plåtbearbetande industrin? Då är det inte helt ovanligt att behöva se över sina produktionsflöden och hitta produkter som behöver förändrad produktionsmetod, t.ex. att växla från kantpressning till verktygsbunden produktion för artiklar som har nått högre volymer än vad de hade från början.

 

Det kan även finnas behov av att uppdatera den befintliga verktygslösningen för att nå en ännu effektivare och fortsatt lönsam produktion.

 

På Östrand & Hansen erbjuder vi högkvalitativa pressverktyg, för alla bearbetningsmetoder, t.ex. stansning, bockning, följd- och transferverktyg. Våra pressverktyg kan användas för att producera plåtkomponenter till vitt skilda behov och branscher, t.ex. karosseridelar, fästen, konsoler mm.

Nå bästa totalkostnad: Köp pressverktyg med stabil konstruktion


Lägg tid på inköp av ditt nya pressverktyg. Du ska nämligen använda ditt verktyg under många år. Helst ska ditt verktyg och din produktion bara kunna gå och gå – helt sömlöst. Då minimerar du dina servicekostnader och driftstopp som annars kan leda till stora ekonomiska förluster.


Satsa på ett pressande verktyg som är stabilt konstruerat. En stabil konstruktion kan innebära ett verktyg som har tjockare plattor och dynor. Detta ger mindre slitage på verktyget. Ett pressverktyg med en stabilare konstruktion kostar lite mer initialt, men du får mindre stillestånd samt en problemfri produktion på köpet. Så över tid lönar det sig.

Vi har löst det omöjliga flera gånger tidigare


Har du frågor eller vill ha hjälp med utvecklingen av något speciellt pressverktyg? Hör av dig.Vi är bäst på avancerade automatverktyg med mycket funktions- och teknikinnehåll. Men är du ute efter enklare klipp- eller bockverktyg löser vi det med, såklart.

Pressverktyg

Exempel på produkter

Orthex osthyvel tillverkas i pressverktyg från Östrand & Hansen

Verktygen och automationsutrustningen kring osthyvlar från Orthex är tillverkade hos oss.

CJ Automotive AB tillverkar sina pedalsatser med pressverktyg från Östrand & Hansen

CJ Automotive är ett av de ledande företagen vad gäller design och tillverkning av pedalsystem. Verktygen för produktionen av pedalarmarna kommer från oss.

Dag att investera i ett nytt pressverktyg?


Står du inför en investering av ett nytt pressverktyg? Då är det viktigt att du överväger faktorer som storlek, kapacitet och kvalitet på verktyget.För att vara säker på att din produktion flyter på bör du välja ett högkvalitativt pressverktyg som har en stabil konstruktion och hög servicevänlighet.Investeringen i högkvalitativa verktyg betalar sig i längden, eftersom det leder till effektivare produktion och bättre produktkvalitet.Det finns många olika tillverkare som erbjuder pressverktyg, så det är viktigt att göra en grundlig research och välja en leverantör som har erfarenhet och förmåga att lösa ditt behov.

Olika varianter av pressar

 

 

Pressverktyg går att köra i olika typer av pressar. De vanligast förekommande är excenterpressar och hydrauliska pressar. Hydrauliska pressar är vanligtvis mer kraftfulla och kan hantera större plåtämnen eller tjockare material.

En press kan antingen hanteras manuellt, med robotbestyckning eller att man adderat en haspel och riktverk för att kunna köra material från rulle (coil).

Vanligt vid coil-körning är att man använder följdverktyg, dvs. verktyg som innehåller ett antal stationer, som i steg förädlar produkten från plan plåt in i ena ändan av verktyget, till helt färdig produkt ut ur andra ändan av verktyget.

Välj ett pressverktyg med hög servicevänlighet


Behöver du riva ned hela verktyget från pressen för att göra en enklare service vid sidan om? Nästa gång du står inför ett inköp av ett nytt pressverktyg, så bör du ha med ”hög servicevänlighet” som en viktig parameter. Detta för att optimera din produktion och undvika onödigt långa produktionsstopp.
Vad menar vi med servicevänlighet? Jo, det bästa verktyget är det med hög åtkomst för operatören. Ett verktyg som är enkelt att rengöra, smörja och demontera. Tänk dig att du kommer åt att demontera till exempel stansar eller andra delar som kan behöva bytas ut medan verktyget sitter kvar i pressen. Du minimerar stilleståndet, och den tiden du sparar kan du i stället använda som produktionstid.
Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.