Automation

Med automation menar vi lösningar som i olika grad tar bort behovet av manuella moment i din produktion. Det kan handla om avsnitt i din monterings- eller produktionsprocess där vi genom automation kan öka din output på ett optimalt sätt. 

Vår breda produktionstekniska erfarenhet gör att vi ofta hjälper våra kunder att hitta rätt redan på idéstadiet.

Vilka automationspotentialer har du i din verksamhet?


Det är lätt att bli hemmablind. Genom att låta oss analysera hur ni jobbar i dag kan vi komma med bra inspel och lösningar kring hur ni kan och borde jobba i morgon för att effektivisera de olika processerna. Det kan finnas stora pengar att spara på att se över och optimera era produktionsprocesser.

Testa gärna vår kalkylator för att göra en egen bedömning, eller ta kontakt med oss så hjälper vi dig framåt.

Robotautomation

 

Många associerar automation med industrirobot. Vår bakgrund är mekaniska automationslösningar, men har sedan många år även egen kompetens för att implementera olika typer av robotautomation och skapa styrprogram och gripdon för dessa. Ofta krävs faktiskt rätt mycket kringutrustning och system för att en robotcell skall bli riktigt bra, och eftersom vi har erfarenheten kring mekaniska lösningar, och har egen maskinpark för att producera automationskomponenter så har vi en riktigt bra förmåga att lösa både kompletta och komplexa lösningar.

Nyckelfärdiga lösningar


Vi startar alltid med att lämna en konceptidé till kunden, där vi översiktligt förklarar våra lösningsförslag och argumenten för hur vi tänkt och varför. När vi är överens om lösning och kostnad så hanterar vi projekten helt med egna krafter. Från konstruktion, komponenttillverkning, montering och programmering till installation utbildning och igångkörning hos kund.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt automationsbehov. Och du – självklart erbjuder vi våra kunder att köpa förebyggande underhåll och service på anläggningarna som vi har levererat. Det skapar en långsiktighet och garanterar en hög produktivitet med en bekymmersfri produktion.

Vi driver våra projekt utifrån vår egna Projektmodell, för att få både struktur och driv i projekten. Detta är en framgångsrik väg för oss, och skapar trygghet för dig som kund. Önskar du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt automationsbehov? Välkommen att kontakta oss.

Automation

Exempel på lösningar

Kundcase:

Ahlins i Habo

Helautomatisk anläggning för att sortera, plocka, rigga och plundra detaljer på ytbehandlingsfixturer, med efterföljande påspackning.

Kundcase:

Micropower

Litium-Jon Batterimoduler produceras i monteringsliner som vi utvecklat och tillverkat.

Kundcase:

Orkla House Care

Olika typer av måleriutrustning produceras i maskiner tillverkade av oss.

Kundcase:

Fagerhult

Bländskydd för belysning. Vi har tillverkat monteringslinen.

Kundcase:

CJ Automotive

Bromssensor till automotive. Vi har konstruerat och tillverkat monteringsmaskinen.

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.