Investering i ny Flerop

Styrelsen för Östrand & Hansen har tagit beslut om att investera i en ny Fleroperationsmaskin, för att utöka kapaciteten och uppdatera oss tekniskt.

Valet av maskin har landat i en Okuma Genos M560-V. För oss blir detta en mellansegmentsmaskin storleksmässigt.

“Vi har i processen utvärderat flera olika maskinalternativ och leverantörer, men Stenbergs drog det längsta strået när vi värderade pris, prestanda och service. Vi har ju även två Okuma-maskiner sedan tidigare som vi har mycket god erfarenhet ifrån”, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder om beslutet.

Maskinen kommer att levereras och driftsättas i början av februari 2019.

Vi söker PLC-programmerare

Det optimala jobbet för den som älskar teknik och nya utmaningar finns nu ledigt hos oss!

I våra automationslösningar bygger vi in olika sensorer, givare, servomotorer, visionkameror, robotar och annan utrustning som behövs för att få utrustningen att producera kundens produkter. Varje projekt är unikt, vilket gör att vi har stor varians i våra uppdrag. Detta resulterar i en omväxlande vardag för vår personal.

Allting behöver styras, data samlas & hanteras, och det löser vi genom PLC-systemet. PLC-programmeraren blir därmed den som får helheten att hänga ihop och att utrustningarna utför och fungerar som det är tänkt.

För att förstärka vårt team och möjliggöra fortsatt expansion måste vi nu utöka vår kapacitet inom detta område, och vi söker därför efter ytterligare en PLC-programmerare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Adecco, så vi hänvisar därför din ansökan till dem. Läs gärna mer om tjänsten på Adecco´s hemsida.

Fagerhult lanserar sitt nya bländskydd

Fagerhult har nu lanserat sitt nya bländskydd som bl.a. kommer att sitta i deras banbrytande armatur Skywalker. Armaturen har tilldelats designpriset Red Dot Design Award.

“Vi har haft i uppgift att anpassa den automationsutrustning som vi levererat till Fagerhult för flera år sedan, till att även kunna köra det nya bländskyddet. Lamellerna som skall hanteras är betydligt mindre, så utmaningen har varit att kunna kombinera de nya produkterna med de befintliga äldre familjerna i samma utrustning. Vår leverans har även omfattat verktyget som producerar lamellerna, som automatiskt går vidare från pressen till monteringsutrustningen”, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Fagerhult har i sin serie med reklamfilmer, som speglar deras produktion, nu även tagit fram en film kring det nya bländskyddet. Vi tycker inte att man kan få bättre betyg än detta, då reklamfilmen enbart visar automationslösningen som vi levererat.

Filmen hittar du på följande länk.

Mer information om armaturen Skywalker hittar du här.

Ny order på monteringsline till Flokk

Östrand & Hansen har fått order från Flokk i Nässjö, där vi skall konstruera och tillverka en monteringsline för en ny stolsmekanism. Linan, som blir ca. 20 m lång,  kommer innehålla både manuella och automatiska monteringsstationer.

Anläggningen kommer ha ett stort teknikinnehåll, där vi skall koppla ihop vår automation med Flokk´s befintliga MES-system, vilket kommer styra vad som skall tillverkas på respektive palett. På de manuella stationerna styrs operatörens materialplock av Pick-To-Light och RFID-taggar på paletterna är informationsbärare.

Anläggningen kommer levereras i slutet av 2018.

 

Vinnare i vår mässtävling

Hur många minirollers fanns det egentligen i tuben?  Och vem vann iPaden? Läs mer

Möt oss på Elmia Automation 15-18/5

Välkommen att besöka oss i vår monter på Elmia Automation, som är öppet 15-18/5. Vi kommer visa upp lite olika kundprodukter som är producerade i maskiner eller automationsanläggningar som vi konstruerat och tillverkat.

Kom till oss och prata automation, ta en kopp kaffe eller ett äpple. Vi ser fram emot att träffas.

Vårt monternummer är D01:11

Parallellt med Elmia Automation pågår även 5 andra branschmässor, så det är väl värt ett besök för alla som jobbar med produktion.

Här kan du registrera dig för gratis inträde till mässorna.

Reportage om Östrand & Hansen på Elmia Automation

Elmia har valt att belysa vårt deltagande på den kommande mässan Elmia Automation, som går av stapeln den 15-18 maj 2018.

Läs gärna här.

Stort reportage i Uddeholms kundtidning

I senaste numret av Uddeholms kundtidning “Supreme” finns ett stort reportage om oss på Östrand & Hansen och vårt mångåriga samarbete med Uddeholm som leverantör. Läs gärna på https://www.uddeholm.com/app/uploads/sites/43/2017/11/Uddeholm_Supreme_2_2017.pdf

 

Förnyat förtroende från Fagerhult

Östrand & Hansen AB har erhållit en order från Fagerhults Belysning omfattande ombyggnad av line för produktion av belysningsarmaturer.

Fagerhult har under de senaste åren gjort en väldig omställning av sin produktion från traditionell belysning till belysningslösningar som bygger på LED-teknik.

Den befintliga linen har vi utvecklat och tillverkat för ett antal år sedan. Vårt uppdrag är nu att bygga om och anpassa denna befintliga line även för LED-armaturer.

”Vi har levererat en line som enligt kunden har fungerat mycket väl och som man är väldigt nöjda med. Det känns bra att få förnyat förtroende från Fagerhult att nu uppdatera denna utrustning. Det är alltid en lite extra utmaning att anpassa befintliga lösningar för att kunna addera helt nya produktsortiment, inte minst i det här fallet där storleken på komponenterna skiljer sig så pass mycket. Men vi känner att vi även denna gång hittat vägen fram” säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Utrustningen skall levereras under Q1-2018.

Vi söker ytterligare CNC-operatör

Vi har mycket att göra och behöver förstärka gänget med en CNC-operatör.

Har du erfarenhet från avancerad svarvning eller fräsning i CNC-styrda maskiner kan du vara kandidaten för oss. I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup.

Läs mer om tjänsten och ansök via denna länk.