Fagerhult lanserar sitt nya bländskydd

Fagerhult har nu lanserat sitt nya bländskydd som bl.a. kommer att sitta i deras banbrytande armatur Skywalker. Armaturen har tilldelats designpriset Red Dot Design Award.

“Vi har haft i uppgift att anpassa den automationsutrustning som vi levererat till Fagerhult för flera år sedan, till att även kunna köra det nya bländskyddet. Lamellerna som skall hanteras är betydligt mindre, så utmaningen har varit att kunna kombinera de nya produkterna med de befintliga äldre familjerna i samma utrustning. Vår leverans har även omfattat verktyget som producerar lamellerna, som automatiskt går vidare från pressen till monteringsutrustningen”, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Fagerhult har i sin serie med reklamfilmer, som speglar deras produktion, nu även tagit fram en film kring det nya bländskyddet. Vi tycker inte att man kan få bättre betyg än detta, då reklamfilmen enbart visar automationslösningen som vi levererat.

Filmen hittar du på följande länk.

Mer information om armaturen Skywalker hittar du här.

Ny order på monteringsline till Flokk

Östrand & Hansen har fått order från Flokk i Nässjö, där vi skall konstruera och tillverka en monteringsline för en ny stolsmekanism. Linan, som blir ca. 20 m lång,  kommer innehålla både manuella och automatiska monteringsstationer.

Anläggningen kommer ha ett stort teknikinnehåll, där vi skall koppla ihop vår automation med Flokk´s befintliga MES-system, vilket kommer styra vad som skall tillverkas på respektive palett. På de manuella stationerna styrs operatörens materialplock av Pick-To-Light och RFID-taggar på paletterna är informationsbärare.

Anläggningen kommer levereras i slutet av 2018.

 

Vinnare i vår mässtävling

Hur många minirollers fanns det egentligen i tuben?  Och vem vann iPaden? Läs mer

Möt oss på Elmia Automation 15-18/5

Välkommen att besöka oss i vår monter på Elmia Automation, som är öppet 15-18/5. Vi kommer visa upp lite olika kundprodukter som är producerade i maskiner eller automationsanläggningar som vi konstruerat och tillverkat.

Kom till oss och prata automation, ta en kopp kaffe eller ett äpple. Vi ser fram emot att träffas.

Vårt monternummer är D01:11

Parallellt med Elmia Automation pågår även 5 andra branschmässor, så det är väl värt ett besök för alla som jobbar med produktion.

Här kan du registrera dig för gratis inträde till mässorna.

Reportage om Östrand & Hansen på Elmia Automation

Elmia har valt att belysa vårt deltagande på den kommande mässan Elmia Automation, som går av stapeln den 15-18 maj 2018.

Läs gärna här.

Stort reportage i Uddeholms kundtidning

I senaste numret av Uddeholms kundtidning “Supreme” finns ett stort reportage om oss på Östrand & Hansen och vårt mångåriga samarbete med Uddeholm som leverantör. Läs gärna på https://www.uddeholm.com/app/uploads/sites/43/2017/11/Uddeholm_Supreme_2_2017.pdf

 

Förnyat förtroende från Fagerhult

Östrand & Hansen AB har erhållit en order från Fagerhults Belysning omfattande ombyggnad av line för produktion av belysningsarmaturer.

Fagerhult har under de senaste åren gjort en väldig omställning av sin produktion från traditionell belysning till belysningslösningar som bygger på LED-teknik.

Den befintliga linen har vi utvecklat och tillverkat för ett antal år sedan. Vårt uppdrag är nu att bygga om och anpassa denna befintliga line även för LED-armaturer.

”Vi har levererat en line som enligt kunden har fungerat mycket väl och som man är väldigt nöjda med. Det känns bra att få förnyat förtroende från Fagerhult att nu uppdatera denna utrustning. Det är alltid en lite extra utmaning att anpassa befintliga lösningar för att kunna addera helt nya produktsortiment, inte minst i det här fallet där storleken på komponenterna skiljer sig så pass mycket. Men vi känner att vi även denna gång hittat vägen fram” säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Utrustningen skall levereras under Q1-2018.

Vi söker ytterligare CNC-operatör

Vi har mycket att göra och behöver förstärka gänget med en CNC-operatör.

Har du erfarenhet från avancerad svarvning eller fräsning i CNC-styrda maskiner kan du vara kandidaten för oss. I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup.

Läs mer om tjänsten och ansök via denna länk.

Första utgåvan av vårt nyhetsbrev

Tidigare i veckan skickades den första utgåvan av vårt nya digitala nyhetsbrev ut till kontaktpersoner hos våra kunder och leverantörer. Tanken är att detta nyhetsbrev skall vara en ny, kompletterande, kommunikationskanal med våra kunder, leverantörer och andra som är intresserade av att följa vad som händer inom vårt företag.

Har du inte sett brevet, så beror det på att vi inte har med dig i vår e-mail-lista. Du kan läsa första numret genom att klicka på bilden till vänster, och är du intresserad av att prenumerera på våra kommande utskick så kan du anmäla dig här.

 

Nya order värda över 20 MSEK

Östrand & Hansen AB har den senaste tiden erhållit ett antal större order, totalt sett värda över 20 MSEK.

I flera av fallen är vi av sekretessavtal tyvärr förhindrade att informera om vilka kunder och uppdrag det gäller.

Det största kontraktet är dock skrivet med MicroPower Group i Växjö, som innebär att vi skall vara automationspartner åt dem i samband med deras expansion och uppbyggnad av den nya fabriken i Växjö.

Avtalet innefattar utveckling, produktion och driftsättning av ett antal helautomatiska monteringslinjer. Arbetet påbörjas omgående och leveranserna kommer att ske med start Q1 2018.

Det här uppdraget är mycket spännande och är unikt i sitt slag. Vi har aldrig tidigare skrivit avtal som innebär flera leveranser över en längre tid. Det kommer summerat vara vårt största affärskontrakt någonsin.

”Det är speciellt att få förmånen att vara med från start och hjälpa MicroPower utveckla en helt ny produktionsanläggning. Vi har båda mycket höga ambitioner – Den här fabriken skall bli i världsklass.”, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.Östrand & Hansen_3