Ahlins i Habo storsatsar

Ahlins i Habo är ett ytbehandlingsföretag inriktat på anodisering av aluminium, både vanlig anodisering och hårdanodisering.

Nu storsatsar man och investerar i en helt ny produktionsanläggning strax norr om Habo. Anläggningen skall vara högautomatiserad och kommer att fördubbla kapaciteten.

En starkt bidragande anledning till satsningen är att man tagit sitt hittills största kontrakt inom hårdanodisering. Detta kontrakt omfattar en produktfamilj med ett antal varianter i mycket höga volymer som skall hårdanodiseras.

Östrand & Hansen har hjälpt Ahlins att genomföra en automationsförstudie, delvis finansierad via Robotlyftet, och nu har vi fått order på att även leverera den automationslösning som vi föreslagit i förstudien.

Cellen skall hantera de obehandlade produkterna från pall, där de ligger osorterade, strukturera produkterna och plocka på dem på ytbehandlingsfixturerna. Efter ytbehandling skall samma utrustning plocka av färdiga detaljer, mönsterlägga och packa i påsar.

Vi kommer att ha en kombination av specialbyggd mekanisk lösning ihop med en ABB-robot. Det kommer vara ett väldigt högt genomflöde per tidsenhet i anläggningen.

Automationslösningen kommer att levereras under Q2-2022.

 

Kika gärna mer på Ahlins hemsida

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.