Ny Roller-line till Orkla – Rekordorder

Vägg målas med roller från Orkla House Care AB (f.d. Anza).

Östrand & Hansen AB har fått sin hittills största enskilda order. Denna gång från Orkla House Care AB (f.d. Anza), i form av en ny produktionsanläggning för automatisk tillverkning av minirollers i längderna 5, 10 och 15 cm.

Utgångspunkten till lösningen är en tidigare anläggning levererad av Östrand & Hansen, men där konstruktionen i den nya anläggningen kommer att modifieras för att kunna tillverka fler modeller och storlekar av rollers.

”Det är en mycket stor order för oss, och givetvis en fjäder i hatten att Orkla är nöjda med vad vi tidigare levererat. Vi har bidragit till att Orkla kan leverera högkvalitativa måleriprodukter till ett konkurrenskraftigt pris, så bra att deras säljframgångar nu kräver ytterligare produktionskapacitet”, säger Östrand & Hansens VD Mikael Ronder.

Anläggningen kommer att levereras under Q2-2020.


”Östrand & Hansen har genom åren varit en betydande leverantör till oss av olika produktionsutrustningar. Förutom denna stora investering som vi nu lagt beställning på är vi inne i ett mycket intensivt och intressant skede i utvecklingen av vår produktionsanläggning i Bankeryd, där stort fokus läggs på olika automationsprojekt och effektiviseringsåtgärder i vår produktion, kombinerat med projekt kring produktionslösningar för helt nya banbrytande produkter som framöver kommer att lanseras och som skall tillverkas i vår anläggning”, säger Mathi Whitaker, Factory Manager på Orkla House Care i en kommentar.

Östrand & Hansen erbjuder smarta funktionella totallösningar inom området industriell automation och verktyg. Vårt kundnära arbetssätt har över 40 års framgångsrik tradition, där vi skapar unika lösningar från idé till färdig funktion. Till vår hjälp har vi moderna maskiner och CAD/CAM-system. Företaget som är beläget i Bankeryd utanför Jönköping omsätter ca 29 miljoner och har 20 medarbetare. Läs mer på www.ostrand-hansen.se.

Orkla House Care är en ledande leverantör av penslar, rullar och andra måleriverktyg. Dessutom levereras relevanta förbrukningsartiklar som maskering och slipmedel samt städutrustning. De största marknaderna är Norden och Storbritannien. De viktigaste egna varumärkena är Anza, Jordan, Harris, Spekter och Hamilton. Försäljningen sker främst via traditionella färghandlare och bygghandeln. Verksamheten har 1100 anställda och omsätter för runt 1,2 miljarder norska kronor. Huvuddelen av produkterna är egenproducerade och distribueras via Bankeryd i Sverige och via Bromsgrove i Storbritannien. Huvudkontoret ligger i Skøyen, Oslo. Läs mer på www.orklahousecare.com

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.