ORDER PÅ AUTOMATIONSLINE FÖR TILLVERKNING AV SPANJOLETTER

Vår kund Steelform Scandinavia AB i Lammhult har nu lagt beställning på en helautomatisk line för tillverkning av deras spanjoletter.

Spanjoletten är en låsmekanism för vridfönster. Dessa finns i en stor flora av varianter för att passa alla storlekar av vridfönster som finns på marknaden.

Anläggningen kommer omfatta flera delar som gifts samman i en komplett anläggning

  • En egenbyggd hydraulpress, där vi från coil kommer att mata fram plattvalsad tråd, rikta och klippa dessa till låsstänger i rätt längd och form.
  • Förmontering och ihoppressning av låshus, bestående av plåthus och dess ingående komponenter som matas fram automatiskt. På vissa delar skall det även appliceras smörjande fett. Inbyggd automatisk allkontroll som säkerställer att monteringen sker korrekt och att funktionalitet uppfylls.
  • Automatisk slutmontering i ett antal olika steg, där låsstänger, låshus och låskolvar gifts samman till en komplett fungerande enhet. Även här kommer det finnas inbyggda automatiska kontroller som säkerställer funktionalitet och kvalitetsnivå. Varje komplett spanjolett kommer ID-märkas.
  • Slutligen skall spanjoletterna mönsterläggas på pall med hjälp av en robot, med distanser mellan varje lager.

”Vi har en äldre maskin idag för denna tillverkning, men den kräver ett stort manuellt inslag och börjar bli väldigt sliten. Med den nya anläggningen lyfter vi oss till en helt ny nivå, både vad gäller automationsgrad, snabba omställningar, kvalitetssäkring samt bra ergonomi och säkerhet för vår personal.” säger Steelform Scandinavias VD Michael Blom.

”För oss är detta ännu ett prestigeprojekt med ett stort teknikinnehåll, som vi får förtroendet att genomföra. Vi har tidigare fått order på olika avancerade pressverktyg till Steelform, men detta är den första automationsordern från dem, så det är extra kul att vi stärker vårt samarbete på detta sätt”, säger Mikael Ronder, VD för Östrand & Hansen.

Anläggningen skall levereras i Q4-2023.

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.