automation specialmaskiner monteringshjälpmedel produktionslinjer

Specialmaskiner

Skillnaden mellan automation och specialmaskin är hårfin. Men någon form av definition är att en specialmaskin är en enhet som är kundunik och utför ett specifikt moment eller producerar en unik produkt eller produktfamilj. Men i egentlig mening är även en specialmaskin någon form av automation. I det här gebitet har vi verkat under väldigt många år, så här känner vi oss ”hemma” och har många refererenser att visa upp.

Lönsam automation med specialmaskiner


Många sätter ett likhetstecken mellan automation och robot, men inte vi! Varje automationsfall är unikt. Förutsättningar i form av detaljutformning, krav på takttider och volymer varierar från fall till fall.Vi har både förmågan och erfarenheten av att ta fram lösningar som antingen är mekaniska specialbyggda maskiner eller robotapplikationer – och ibland en kombination av dem. Vi tittar på olika alternativ innan vi bestämmer väg. Sammantaget skapar det en lönsam automation för dig som kund!

Nyckelfärdiga lösningar


Vi startar alltid med att lämna en konceptidé till kunden, där vi översiktligt förklarar våra lösningsförslag och argumenten för hur vi tänkt och varför. När vi är överens om lösning och kostnad så hanterar vi projekten helt med egna krafter. Från konstruktion, komponenttillverkning, montering och programmering till installation utbildning och igångkörning hos kund.

Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt automationsbehov.Och du – självklart erbjuder vi våra kunder att köpa förebyggande underhåll och service på maskinerna som vi har levererat. Det skapar en långsiktighet och garanterar en hög produktivitet med en bekymmersfri produktion.

Vi driver våra projekt utifrån vår egna Projektmodell, för att få både struktur och driv i projekten. Detta är en framgångsrik väg för oss, och skapar trygghet för dig som kund.Önskar du veta mer om hur vi kan hjälpa dig med att ta fram din specialmaskin?Välkommen att kontakta oss.

Automation

Exempel på lösningar

Kundcase:

Ahlins i Habo

Helautomatisk anläggning för att sortera, plocka, rigga och plundra detaljer på ytbehandlingsfixturer, med efterföljande påspackning.

Kundcase:

Micropower

Litium-Jon Batterimoduler produceras i monteringsliner som vi utvecklat och tillverkat.

Kundcase:

Orkla House Care

Olika typer av måleriutrustning produceras i maskiner tillverkade av oss.

Kundcase:

Fagerhult

Bländskydd för belysning. Vi har tillverkat monteringslinen.

Kundcase:

CJ Automotive

Bromssensor till automotive. Vi har konstruerat och tillverkat monteringsmaskinen.

Gillar du också kakor? Vi med! På den här sidan har vi några stycken för att du som besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt.